Programma

Saron Crenshaw & The Visionairs

De Blues ontdekking van 2017 'Saron Crenshaw' zal op zaterdag 12 mei optreden met de Visionairs (o.a. Bart Kamp op bas). Saron is afkomstig uit New York en speelt daar net als Junior Mack vaak in de Terra Blues Club. Inmiddels rijst zijn ster naar hoge fronten in Europa. Naast Nederland ook in Spanje en Saron wordt gezien als de grote opvolger van BB King. Da's niet misselijk zo'n uitspraak, maar wij durven ons publiek te garanderen dat de beleving rondom deze zeer sympathieke bluesman gelijkwaardig zal zijn en hij de titel 'Son of the King' ruimschoots verdiend!!

SaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar (voor zijn 8e verjaardag)

SaRon luisterde veel naar B.B. King. Blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde. Zo heeft SaRon leren spelen. Bladmuziek lezen kon hij nl. niet. Alles was gebaseerd op zijn gehoor, instinct en mateloos oefenen en meespelen met de platen.

Tegenwoordig treedt SaRon vaak op in de Terra Blues Club in New York. Met zijn eigen band of met de huisband van de club. In die club is ook de vriendschap ontstaan met Bart Kamp, die hem uiteindelijk gevraagd heeft om naar Europa af te reizen voor een eerste tour.

The Visionairs is inmiddels de vaste begeleidingsband van  SaRon op zijn tours in Europa (Nederland, Belgie en Spanje). The Visionairs bestaan uit veelvuldig bluesaward winnaar Bart Kamp (bas), Frank Duindam (drums) en Patrick Cuyvers (hammond).

In 2010 en 2011 speeld Saron op de grote podia van de wereld in het voorprogramma van Robert Cray en BB King.  Hij bespeelt een Gibson Lucille gitaar die natuurlijk is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself.  Saron heeft in Nederland inmiddels twee albums uitgebracht (het overige materiaal is via Amazon te bestellen) : Going to Get Deep (een live album opgenomen in Berkel Enschot met The Visionairs) en een dubbel CD ‘Drivin’ opgenomen in de bekende studio in Brooklyn System2., opgenomen en geproduceerd door Dev Avidon.

SaRon kijkt ernaar uit om met deze band voor het eerst op het Heyhoef-Backstage podium te staan en het Brabantse publiek te entertainen. En dat dat gaat lukken, daar zijn wij heilig van overtuigd.

Amigos

Amigos is een band die bestaat uit vier muzikanten die hun sporen in de internationale Blues muziek inmiddels hebben verdiend. Door een samenhang van toevalligheden zijn deze mannen bij elkaar gekomen. Allemaal stonden ze open voor nieuwe muzikale prikkelingen maar wel met de blues als basis. Zo worden de bekende maar ook onbekende songs op een verrassende manier gebracht!

Amigos

Uit New York afkomstige Stephen Wilkinson geeft met zijn rauwe zang en traditioneel mondharmonicaspel de sound die deze band nodig heeft. Naast Stephen ook Jasper Verstraaten die met passie en gedrevenheid het gitaarwerk voor zijn rekening neemt. Dit duo wordt ondersteund door een swingende ritmesectie die bestaat uit drummer Jan Pistorius en bassist Marco Oonincx.

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 12-05-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR