Programma

‘Boemel-Backstage’ concerten van start vanaf zaterdag 6 januari 2018

Reeshof meets Spoorzone v.v.

Theater de Boemel en Heyhoef-Backstage zijn beide als cultureel initiatief gestart in 2014. Boemel als Low-Budget Theater in de Spoorzone en Heyhoef-Backstage als maandelijks muziekpodium door wijkbewoners in stadsdeel Reeshof. Deze culturele partners die ongeveer 11 kilometer van elkaar verwijderd liggen hebben inmiddels hun bestaansrecht bewezen. Naast de gevestigde orde in het culturele landschap van Tilburg zijn beide initiatieven van elkaar verschillend met eigen karakter. Maar ook experimenteel, voortvarend, gedurfd en spraakmakend van start gegaan. Om uiting te geven aan goede samenwerking en afstemming wordt nu in 2018 gestart met een nieuw concept getiteld ‘Boemel-Backstage’. ‘Elkaar versterken en inspireren. Dat is de grote uitdaging voor elkaar’ aldus Gerard Korthout van de Boemel.

Op vier eerste zaterdagen van jan tot en met april zal in Theater De Boemel een Heyhoef-Backstage geprogrammeerde reeks van concerten georganiseerd worden. Voornamelijk Blues, Roots en Americana getinte acts met een semi professioneel karakter. Alle concerten zullen conform het beleid bij de Boemel gratis toegankelijk zijn, maar vol=vol op deze avonden. De concerten starten vanaf 21.00 uur. De zaal zal om 20.30 uur geopend worden

Programma:

John F Klaver

6 jan : John F Klaverband
De eerste klap is een daalder waard! Deze reeks concerten wordt gestart met een winnaar van diverse awards, waaronder beste bluesgitarist 2015, maar John een nieuwe route gekozen: Zijn band bestaat uit nieuwe bandleden, heeft nieuw repertoire en een andere bezetting. De reden hiervoor is eenvoudig, namelijk: groei én simpelweg doen wat goed voelt. John heeft voor zijn nieuwe album ‘Catch The Morning Sun’ gewerkt met producers en engineers Sven Figee en Roland Dirkse(o.a. Anouk, Sven Hammond Soul). Samen met de nieuwe band en deze producers heeft John ervoor gezorgd dat deze plaat een frisse Klaver-sound heeft. Verwacht niet alleen blues, maar ook serieuze americana, pop en rock invloeden. Vanavond wordt het hele album Catch the Morning Sun live gespeeld.

Big Marc

3 feb : Big Marc & Triple Kingsize
Een bluesband onder aanvoering van Jeroen Kant en Marc Bocken, speelt tijdloze bluesklassiekers van Albert King tot Jimmy Reed. Zo heeft Singer Songwriter Jeroen al bijna een jaar de akoestische gitaar voor een elektrische gitaar ingeruild. Normaal ken je hem van de muziek in de categorie mijmerende liedjes en open composities. Dankzij Big Marc & Triple Kingsize staat hij te hengsten op een elektrische gitaar. Samen met Judith Renkema op de bas en Paulo de Stigter op drums is de band compleet.

Popcorn

3 mrt : Coverband Popcorn
Een live show van Popcorn is een ware “Ear-Popping” sensatie; klassieke krakers van toen en bekende hits van nu vormen een feest voor iedereen. Met opzwepende medleys en echte hits is de dansvloer altijd vol. Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van Rock, Rock 'n' Roll en Soul rock met covers van artiesten zoals; Elvis Presley, Smash Mouth, Etta James, AC/DC, U2 en The Beatles.

Mumfords Calling

7 apr : Mumfords Calling
Een unieke Mumford and Sons tribute band uit Nederland en actief sinds januari 2016. Sindsdien zijn ze in heel Nederland een veelgevraagde band op pop, folk - en tributefestivals, maar ook in de clubscene. Geïnspireerd en uitgedaagd door de gelaagdheid en muzikaliteit in de songs van de populaire folkrock band Mumford en Sons brengt deze 8-mansformatie op geheel eigen wijze een ode aan één van de populairste bands van de laatste jaren.