Programma

Reservoir Dogs Band

Spreading the word of Quentin Tarantino

Reservoir Dogs spelen nummers die verbonden zijn met de films van Quentin Tarantino (geregisseerd/geschreven). Surf, Rock, Soul, Blues a la ‘Nouvelle Violence’ ondergedompeld in een heerlijke Audio/Visuele Tarantino wereld. Reservoir Dogs brengen de sfeer en de muziek van films als Pulp Fiction, Kill Bill en andere Tarantino’s culthits naar het podium. Cool, smerig, vuil, en waanzinnig entertainment!

‘We gaan eerlijk zijn, Het kan ons geen fuck/reet/flikker schelen wat je wel of niet weet.´We gaan jullie toch vermaken, ook politieagenten´. Niet om informatie, maar gewoon omdat we het lollig vinden om jullie te vermaken. Er is niets dat je kan zeggen, we hebben alles al een keer gehoord. Er is niets dat je kan doen. Behalve bidden dat het snel gedaan is, wat toch niet zal gebeuren.’ (Rsrvdgs)

De band kende in haar eerste vijf jaar evenzeer een zeer succesvolle start dat zich voltrok middels een indrukwekkend parcours. Al in het eerste jaar werkte de band samen met Sony pictures voor de première van Django Unchained in Tuschinski. Verder waren er gezamenlijke optredens met Tito & Tarantula en was de band te zien in ondermeer 't Paard(3x), Paradiso(2x), 013(2x), Parade, Effenaar, Melkweg, Mezz(2x). Er waren tours in Spanje, Duitsland, België en de laatste drie jaar werkte de band ook geregeld samen met George 'Little Green Bag' Baker. Bijkomend was de band ook te zien en te horen bij zowel 3FM en De Wereld Draait Door. En nu is dan Heyhoef-Backstage aan de beurt, het jongste podium in dit rijtje smaakmaker en trendsetting voor de regio Hart van Brabant.

Bill aka Mr.Pink,Vincent Vega aka Mr.Blonde, Aldo Raine aka Mr.Orange, Mr. Nice Guy Eddy aka Mr.White, Stuntman Mike aka Mr.Brown, Mr.Wallace aka Mr.Black , O ren ishii aka Ms Blue

Voorprogramma Sheewawah

Sheewawah is band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant.

Eerder schreef hij al vier albums vol eigenzinnige Nederlandstalige liedjes bij elkaar waarmee hij stad en land afstruinde om op te treden in huiskamers, kroegen, popzalen en theaters. Hij was kind aan huis bij Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij was met enige regelmaat te zien op tv, won muziekprijzen in Nederland en België én runde een eigen muzieklabel... Kortom: Kant is goed met taal en muziek, alleen met het woord “stilzitten” weet hij geen raad. Sinds de zomer van 2016 is hij zich weer volledig aan het toespitsen op zijn oude liefde: de elektrische gitaar. Iedere dag maakt hij zoveel mogelijk uren om nét zo te klinken als zijn gitaarhelden. Door geen liedjes meer te "moeten" schrijven, ontstonden ze gek genoeg als vanzelf. Binnen de kortste tijd was er voldoende materiaal om een album te vullen en nog over te houden ook.

De nieuwe liedjes vroegen niet alleen om een nieuwe aanpak, ze dicteerden ook een nieuwe band: Sheewawah. Met drummer Gino Bombrini (Skip & Die, Komodo) en bassiste Judith Renkema (JW Roy, Komodo) vormt Kant een trio dat in alles energie uitschreeuwt, zonder ergens te vervallen in stoffige clichés. Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen en duizelingwekkende aardse lead-gitaar. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal. Samen met Mischa den Haring (T-99) als producer nam Sheewawah ‘’Alles In Kleur’’ in een vloek en een zucht op bij Studio Joneski, en klinkt zoals we het eigenwijze hondenras kennen: fel, scherp en ontegenzeggelijk verbonden met het Amerikaanse continent.

Hun eerste optreden was op 16 april 2017 als officieel naprogramma van Bob Dylan in Amsterdam. Op 18 november presenteerden ze hun album in Paradox, Tilburg en nu dan na vele andere optredens in Nederland en festivals in het voorprogramma bij Heyhoef-Backstage!

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 20-10-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR