Programma

Laurence Jones

Laurence Jones, het jonge Brits Blues fenomeen naar Tilburg-Reeshof!

Heyhoef-Backstage heeft weer een Gigant uit de hoge hoed getoverd! Niemand minder dan Laurence Jones zal op zaterdag 1 december het podium in Tilburg-Reeshof bestijgen. Deze jongeman is volgens velen het grootste bluestalent van dit moment. Op zijn zeventiende begon hij zijn eigen band en sindsdien sleept hij met zijn spetternde Fende-sound de ene na de andere prijs in de wacht. Niemand minder dan Walter Trout noemde Jones ëen genie”en “een cruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”.

De pas 25-jarige Engelse bluesman maakt platen in een tempo alsof de duivel (die van de crossroads) hem op de hielen zit: dit jaar verscheen The Truth, zijn vijfde album in zeven jaar. Al vanaf het begin van zijn carrière (luister maar eens naar de titeltrack van Thunder Island, zijn debuutalbum uit 2012) is het duidelijk dat er een oude ziel in de jonge Jones huist, zoveel gevoel en diepte zit er in zijn solo’s. Hij stond in het voorprogramma van oudgedienden als Van Morrison, Buddy Guy en Robert Cray, maar met zijn stevig rockende band kan hij het inmiddels makkelijk zelf als hoofdact af! Daarom staat hij dit jaar ook op de grote festivals zoals Grollo 2018.

Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb”, aldus Jones. Live klinkt het allemaal wat steviger dan op de plaat, dus aanbevolen voor de liefhebbers van blues met een bite.

Line-Up:

Laurence Jones (Vocals, Guitar)
Bennet Holland (Keyboards, Backing Vocals)
Phil Wilson (Drums, Percussion)
Greg Smith (Bass Guitar)

Voorprogramma Duo Rob Hendrikse met Bas Paardekoper!

Bas Paardekooper(1981)  is bekend als frontman van The Blue Crew bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist.

Rob Hendrikse a.k.a. Fixxxman hebben we al twee keer gezien bij Heyhoef-Backstage. Als voorprogramma bij Leif de Leeuw band april 2016 en als sfeervullend intermezzo op ons verregende Midsummer Backstage Festival. Rob heeft in allerlei formaties als zanger gitarist gespeeld en is zeker geen onbekende in het bluescircuit. Maar al te graag komt hij nu met zijn maatje Bas ons opwarmen voor de hoofdact Laurence Jones.

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 01-12-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 15,00 EUR