Programma

Meena Cryle & The Fillmore Band

Opmerkelijke Oostenrijks/Amerikaanse blues door Meena Cryle & The Fillmore Band bij Heyhoef-Backstage!

Meena Cryle & The Fillmore Band zijn vooral bekend van hun verfijnde mix van blues, soul, rock, gospel en zelfs country elementen. Deze sound bleef ook niet onopgemerkt bij de legendarische Grammy-Award winnaar Jim Gaines (Producer van Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Santana…)die de productie voor zijn rekening nam van het debuutalbum uit 2009. Hij noemt Meena …“ one of the best singers I´ve worked with in twenty years. She is what we call in the business an 'old soul'. She´s got the voice and she´s got the passion…“.

Meena & Chris trokken de aandacht van de internationale blues scene amper een jaar later door hun opmerkelijke muzikale presentatie. EEn gitarist en zangers die plotseling het publiek verbaast en alle aandacht naar het podium weet vast te houden. Je kunt niet benoemen wie van deze twee de meeste aandacht trekt. Deze twee zijn volledig in balans. Ze liken wat dat betreft heel ergo p Tedeschi&Trucks, een excellent muzikaal team, beide autodidact met exceptionele talenten.

Hun performance in het uitverkochte Weense Operahuis, ontelbare gast optredens op internationale festivals met Buddy Guy, Walter Trout, Taj Mahal, Canned Heat, Eric Burden, Cindy Lauper, etc in de afgelopen jaren zegt al meer dan genoeg. Cryle & Fillmore hebben recentelijk de hele wereld al een paar keer bereisd en overal hun muziek gebracht. . Het zijn beide volbloed muzikanten die de liefde voor mzuiek en hun instrument niet los kunnen laten en sterke behoefte hebben aan de interactie met het publiek.

Na drie succesvolle studio albums op het „Ruf“ label hebben ze hun laatste album „In Concert“ in 2017 uitgebracht via „Continental Blue Heaven/CRS“

Bekend bij het publiek als quartet, zullen „Meena Cryle & Chris Fillmore“ je in 2019 verrassen met hun expansie van nieuw materiaal, welke, hoe kan het ook anders, door dit songwriter duo is geschreven.

Voorprogramma Moondaze

In augustus is de nieuwe single ‘Optical Illusion’ van de Nederlandse rockband MOONDAZE uitgekomen. Deze vierkoppige jonge band was tot voor kort te vinden onder de naam ‘Uncle Jimmy’, maar de naam MOONDAZE paste beter bij deze jonge en energieke formatie. Voor Heyhoef-Backstage was dit een mooie aanleiding om deze getalenteerde formatie eens aan het werk te zien in het voorprogramma van Meena Cryle & Chris Fillmore Band. Hun muziek past perfect voor deze avond. Op hun nieuwe website www.moondaze.nl is het volledige tourschema te vinden en is ook de nieuwe single te beluisteren.

Energieke bluesrock band

MOONDAZE is een energieke bluesrock band uit Nederland. Kick-ass drumpartijen, een bluesy zang, virtuose gitaarlicks en hammondsolo’s is wat je tijdens een optreden van MOONDAZE ervaart! Deze band moet je zien als je houdt van jaren 60’, 70’ en 80’ muziek.

Spelen zo veel als ze kunnen, is hun ultieme doel. MOONDAZE is iets nieuws, iets verfrissends, iets wat ook heel leuk is om naar te kijken (het oog wil ook wat tenslotte). Voordat zij de bandnaam veranderden in MOONDAZE op de derde augustus 2018, werden ze Uncle Jimmy genoemd. Deze naam paste niet niet langer meer bij de persoonlijkheden van de bandleden. Het publiek had verkeerde verwachtingen met die naam en dus besloten zij deze te veranderen in MOONDAZE.

MOONDAZE bestaat uit: Marja Boender – Leadvocals & Bass Guitar, Sebastiaan Fledderman – Guitar, Julia Driessen – Hammond organ, Tom Beemster – Drums & Backingvocals

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 19-01-2019 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR